You are currently viewing مراحل اجرای رابیتس سقف

مراحل اجرای رابیتس سقف

مراحل اجرای رابیتس سقف چیست

رابیتس سقف که برخی از مردم به اصطلاح آن رو راویزکاری تلفظ میکنند، یکی از کارهای رایج و معمول در صنعت ساخت و ساز محسوب می شود. رابیتس سقف یا همون راویزکاری معمولا برای سازه هایی مورد استفاده قرار می گیرد که میخواهند سقف واحد را با استفاده از گچ اجرا کنند یا از سقف کاذب گچی بهره مند شوند. اگر بنا به استفاده از سیستم کناف باشد، از رابیتس یا همان راویزکاری استفاده نمی شود. با این وجود رابیتس تنها به سقف سازه محدود نمی شود و راویز کاری در قسمت های زیادی از ساختمان مورد نیاز است.

رابیتس ها معمولا قیمت نسبتا بالایی دارند و معمولا کارفرما تمایل دارد حتی الامکان از رابیتس کمتری در ساختمان استفاده کند. اما خب راویز کاری در برخی قسمت ها اجتناب ناپذیر می باشد. مثلا در سازه های اسکلت بتنی، گچ کاری روی ستون بدون اجرای رابیتس امکان پذیر نمی باشد. اگر هم گچ اجرا به راحتی ترک خورده و نمای بدی ایجاد می‌کند. سقف سازه های مهندسی (چه اسکلت بتنی و چه اسکلت فلزی) نیز معمولا به صورت بتنی اجرا می شوند.

سقف های متداولی مثل وافل، یوبوت، کوبیاکس، تیرچه بلوک، تیرچه یونولیت (آکاسیو)، کامپوزیت و موارد مشابه، برای اجرای گچ سقف به راویزکاری نیاز دارند. تنها سقف متال دک (عرشه فولادی) در قسمت زیرین سقف یک لایه فلزی دارد که همان نیز به راویز کاری احتیاج دارد. البته این روزها و با افزایش سرسام آور قیمت فولاد و ورقه های فلزی استفاده از سقف عرشه فولادی تقریبا به طور کامل کنار گذاشته شده است.

رابیتس سقف چطور اجرا می شود؟

اولین نکته برای اجرای رابیتس به روز بتن ریزی سقف ها برمی گردد. در روز بتن ریزی پیمانکار و سرپرست کارگاه باید حتما مراقب باشند تا میلگردهایی به اندازه حدود 30 سانتی متر بلندتر از ارتفاع قالب سقف رو از یک طرف خم کندن و از یونولیت سقف یا درز بین قالب ها رد کنند تا از زیر سقف حداقل 30 سانتی متر بیرون آمده باشد. طرف خم شده میلگرد باید روی سقف باشد تا با بتن درگیر شود. این میلگردها باید وزن سقف کاذب سازه رو تحمل کنند و از این رو باید تعداد آنها مناسب باشد. تقریبا هر 60 سانتی متر باید یک عدد از این میلگردها در سقف قرار بگیرد تا پس از آن و موقع راویزکاری مشکلی پیش نیاید.

به این شیوه اجرا، روش دفنی نیز گفته می شود که هم هزینه کمتری دارد و هم زمان کمتری نیز طلب می کند. برای سقف هایی مثل متال دک که روش دفنی قابل اجرا نیست، از روش جوشی استفاده می شود. به این صورت که بعد از اجرای کامل سقف، این میلگردها به سقف سازه جوش داده می شوند. این کار علاوه بر زمانبر بودن، هزینه جوشکاری مازادی روی دست کارفرما می گذارد. بعد از این نبشی های باربر به میلگردها جوش داده می شوند. ابعاد این نبشی ها باید حتما بین 3 تا 5 سانتی متر باشد و استفاده از آن ها در کنج ها الزامی می باشد. محل قرارگیری و جوشکاری این نبشی ها به طرح سقف کاذب بستگی دارد و باید طبق نقشه و خواست کارفرما اجرا شود.

ضمنا فاصله این نبشی های باربر نباید بیشتر از 60 سانتی متر باشد، در غیر این صورت ممکن است نتواند وزن سقف کاذب را تحمل کنند. به همین خاطر بود که در بالا گفتیم فاصله میلگردهای دفنی یا جوشی نباید بیشتر از 60 سانتی متر باشد. بعد از این کار میلگردهای فرعی را جوش می دهیم تا شکل طرح را تا حدود زیادی تکمیل می‌کنند. این کار همچنین به خاطر نگه داشتن توری های رابیتس انجام می شود تا رابیتس ها شکل و فرم خود را طبق نقشه و طرح مد نظر حفظ کنند. جهت آشنایی با مراحل تولید رابیتس توصیه می کنیم مقاله مربوط به آن را در سایت آریا حصار مورد مطالعه قرار دهید.

مراحل اجرای رابیتس سقف چیست
مراحل اجرای رابیتس سقف

راویزکاری چه مزایایی دارد؟

راویزکاری یکی از متداول ترین روش های اجرای سقف محسوب می شود. خود رابیتس از یک سری مفتول های باریک تشکیل شده که به صورت درهم تنیده بافته شده اند و چشمه های آن ها اشکال مختلفی دارند. بنابراین راویز کاری حتما مزایای زیادی دارد که خیلی از افراد همچنان از آن استفاده می کنند.

مزایای استفاده از رابیتس سقف

برخی از اصلی ترین و مهم ترین مزایای استفاده از رابیتس سقف عبارتند از:

  • مصالح راویزکاری کاملا در دسترس است و تقریبا هر ابزار فروشی مرتبط با کارهای ساختمانی این مصالح را برای فروش ارائه می دهد.
  • سرعت اجرای رابیتس سقف بسیر بالاست و این کار در اتمام سریعتر پروژه و سوددهی بیشتر آن نقش زیادی دارد.
  • نیروی انسانی راویزکاری زیاد و در دسترس است. همچنین به دلیل استفاده طولانی مدت از رابیتس در ساخت و ساز، نیروهای این کار از تجربه و تخصص بالایی برخوردارند. علاوه بر این ها به علت زیاد بودن نیروی راویزکاری، معمولا دستمزد آن ها چندان زیاد نیست.
  • استفاده از رابیتس سقف باعث می شود شما بتوانید تقریبا هر طرح و مدلی که بخواهید را اجرا کنید و این تنوع در طرح یک مزیت بزرگ برای رابیتس سقف به حساب می آید.
مزایای رابیتس سقف
مزایای رابیتس سقف

معایب رابیتس سقف

هر چیزی در کنار مزایا، معایبی نیز دارد و راویز سقف نیز از این قاعده مستثنی نیست. یک پیمانکار باتجربه با توجه به شرایط مالی، زمانی و نوع اسکلت پروژه، و همچنین با توجه به درخواست های کارفرما و نقشه های معماری، با مقایسه مزایا و معایب راویزکاری، تصمیم می‌گیرد که از چه سیستمی برای سقف کاذب ساختمان استفاده کند.

برخی از قابل توجه ترین معایب رابیتس سقف عبارتند از:

  • راویزکاری نسبت به نمونه های مشابه مانند کناف، وزن بیشتری دارد.
  • دستمزد گچ کار رابیتس در مقایسه با نصاب کناف بیشتر می باشد.
  • ضریب انبساط و انقباض رابیتس و گچ در مقابل گرما و سرما یکسان نیست. این مساله می تواند باعث ایجاد ترک در سقف گچی شود.
  • رابیتس سقف در مقایسه با کناف عایق خوبی محسوب نمی شود.

به هر حال این ها بخشی از معایب راویزکاری سقف هستند که موارد قابل توجهی را تشکیل می دهند. شروع عملیات راویز کاری بدون توجه به این نواقص ممکن است بعدها پیمانکار را از انتخاب این سیستم سقف کاذب پشیمان کند. اما اگر انتخاب با مشورت اهل فن و متخصصین این حوزه صورت بگیرد، سقف کاذب رابیتس در بسیاری از مواقع بهترین، سریع ترین و اقتصادی ترین گزینه ممکن خواهد بود. برای اطلاع از این که رابیتس بهتر است یا کناف توصیه می کنیم مقاله مربوط به آن را در سایت آریا حصار مطالعه نمایید.

رابیتس سقف
رابیتس سقف

رابیتس سقف در آریا حصار

گرچه این روزها سیستم های نوینی مثل کناف به بازار آمده اند و البته از تکنولوژی و مزایای خوبی هم برخوردار هستند، با این وجود معماری اصیل و سنتی ایرانی با گچ و گچکاری پیوند عمیقی دارد. طاق های گچی زیبای مساجد و مقبره های باستانی ایران، در هیچ جای دنیا نمونه مشابهی ندارد. به طور کلی فرهنگ معماری ما با گچ پیوند خورده. هنر دست گچکاران ایرانی نیز در شکل گیری این علاقه بی‌تاثیر نبوده است. شرکت آریا حصار ارائه دهنده انواع رابیتس سقف می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

رابیتس سقف چیست؟

رابیتس سقف که برخی از مردم به اصطلاح آن رو راویزکاری تلفظ میکنند، یکی از کارهای رایج و معمول در صنعت ساخت و ساز محسوب می شود. رابیتس سقف یا همون راویزکاری معمولا برای سازه هایی مورد استفاده قرار می گیرد که میخواهند سقف واحد را با استفاده از گچ اجرا کنند یا از سقف کاذب گچی بهره مند شوند.

مزایای استفاده از رابیتس سقف چیست؟

مصالح راویزکاری کاملا در دسترس است، سرعت اجرای رابیتس سقف بسیر بالاست، نیروی انسانی راویزکاری زیاد و در دسترس است، به علت زیاد بودن نیروی راویزکاری، معمولا دستمزد آن ها چندان زیاد نیست، استفاده از رابیتس سقف باعث می شود شما بتوانید تقریبا هر طرح و مدلی که بخواهید را اجرا کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها